open-navfaktor-logo
search
Saopćio BH Telecom
Po nalogu RAK-a: Obustavljen rad servisa MY TV
Privremenom mjerom Regulatorne agencije za komunikacije Bosne o Hercegovine izdatom 7. decembra ove godine, MY TV servis će privremeno obustaviti rad, počevši od 8. decembra.
08.12.2022. u 17:06
get url
text

- BH Telecom će poduzeti sve potrebne aktivnosti da novonastalo pitanje u što kraćem roku riješi, na zadovoljstvo korisnika Moja TV usluga i građana Bosne i Hercegovine, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena - saopćeno je iz ove kompanije.

- S obzirom na veliku zainteresovanost građana za praćenje utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu, BH Telecom je svoja prava na emitovanje uživo dvije utakmice četvrtfinala prenio na BHRT i time još jednom pokazao svoju društvenu odgovornost prema svim građanima Bosne i Hercegovine. Ostali sadržaji koji su korisnici Moja TV platforme mogli pratiti putem MY TV servisa će biti dostupni putem Moja TV Videoteke - dodali su.

BH Telecom i Radiotelevizija Bosne i Hercegovine su u maju 2022. godine potpisali Memorandum o međusobnoj saradnji na obezbjeđivanju medijskih prava najvažnijih međunarodnih sportskih natjecanja i dostupnosti istih svim građanima Bosne i Hercegovine. Potpisivanje ovog dokumenta je rezultat prethodno iskazane obostrane spremnosti BH Telecoma i BHRT-a na saradnju, kako bi obezbijedili medijska prava na emitovanje sportskih takmičenja i to na način da najznačajnija međunarodna fudbalska takmičenja budu dostupna svim građanima Bosne i Hercegovine bez posebne naknade, kako je to i propisano Zakonom o Javnom radio-televizijskom servisu Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedene saradnje, BH Telecom je stekao prava na emitovanje uživo 18 utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu, dok se preostale utakmice emituju na kanalima BHRT-a. Prijenos navedenih utakmica regulisan je ugovorom o sublicenciranju između BHRT-a i BH Telecoma, koji je zaključen u skladu sa svim pravilima organizacija FIFA i EBU, te na osnovu njihovog odobrenja.

Na MY TV servisu su se pored utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu prenosile i utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u sklopu UEFA takmičenja, utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine, te drugi ekskluzivni sadržaji u produkciji BH Telecoma, sve sa ciljem donošenja novih kvalitetnih i ekskluzivnih sadržaja korisnicima Moja TV usluge BH Telecoma.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.