Tokom protekle sedmice radnici građevinske firme Sela započeli sa građevinsko-zanatskim radovima na izgradnji novog ciciban igrališta u Sarajevu u ulici Zaima Šarca. 

Kako je predviđeno, tokom pripremnih radova na izgradnji igrališta za najmlađe stanovnike ovog područja prvo je započeto uklanjanje stare betonske podloge i asfalta kako bi se dobila potrebna površina za postavljanje novog tamponskog sloja i gumene zaštitne podloge za sigurnu igru mališana.  U okviru ovih radova bit će izgrađena 62 metra nove zaštitne ograde, te popravljena i obojena metalna zaštitna ograda. Planirano je i postavljanje ulazne kapije na igralište zbog povećanja sigurnosti djece. 

S obzirom da se u neposrednoj blizini nalaze kontejneri za odlaganje otpada planirano je da radnici pomenute firme urade smetljarnik sa zidovima, krovom i kapijom oko kontejnera. Izgradnju finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 29.800 maraka. 

Nakon završenih pripremnih radova planirano je da radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Park  postave novu gumenu zaštitnu podlogu i potreban mobilijar koji ispunjava stroge evropske standarde za sigurniju igru najmlađih. Izgradnjom ovog ciciban igrališta središnja gradska općina dobija 23 novoizgrađeno igralište na svom području tokom posljednje dvije godine. 

Gradilište je obišao i načelnik Općine Centar  Nedžad Ajnadžić sa svojim saradnicima iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje, te Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice, kao i sa predstavnicima Mjesne zajednice "Bardakčije“ na čijem području se gradi igralište, navedeno je u saopćenju Općine Centar.