open-navfaktor-logo
search
Turnir u Australiji
Počela prodaja ulaznica za Svjetsko Prvenstvo, Zmajice debituju 22. septembra
Ulaznice za utakmice Svjetskog prvenstva košarkašica u Australiji (od 22. septembra do 1. oktobra) od danas se mogu kupiti putem interneta.
29.03.2022. u 12:06
get url
text

Svi mečevi igraju se u Sidneju, ali na dvije različite lokacije – Sydney Olympic Park Sports Centre i Sydney Superdome. U zavisnosti od dvorane i mjesta na tribinama se kreću cijene karata, koje koštaju između 15 i 210 australijskih dolara.

Naravno, u prodaji su i paketi ulaznica za više dana, odnosno utakmica.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na ovom LINKU.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine prvi meč grupe A, historijski za naš nacionalni tim, igrat će 22. septembra u 10.30 sati ujutro po lokalnom, odnosno pola sata poslije ponoći po našem vremenu. Protivnik će biti selekcija koja će zamijeniti Rusiju (eliminisana odlukom FIBA).

Dan kasnije naše Zmajice će na megdan Kini u 14.30 sati po lokalnom vremenu (4.30 po našem), dok 24. septembra izabranice selektora Gorana Loje igraju protiv Južne Koreje u 18 sati (osam ujutro po našem vremenu).

Zatim slijedi dan pauze, a onda duel s Belgijom 26. septembra (11.30 sati po lokalnom, 1.30 ujutro po našem vremenu).

U posljednjem kolu grupne faze Zmajice će odmjeriti snage protiv Sjedinjenih Američkih Država 27. septembra u 14 sati (četiri ujutro po našem vremenu). Svi susreti igraju se u Sidneju.

U četvrtfinale će se plasirati po četiri najbolje ekipe iz svake grupe. Eliminacijska faza SP na rasporedu je od 29. septembra do 1. oktobra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.