open-navfaktor-logo
search
Ministarstvo finansija
Počela registracija mladih iz bh. entiteta RS za jednokratnu novčanu pomoć
Online registracija za jednokratnu novčanu pomoć mladima u bosanskohercegovačkom enetitetu Republika Srpska (RS) od 100 KM počela je danas, a cilj ove pomoći je poboljšanje materijalnog položaja mladih u RS i ublažavanja posljedica djelovanja inflacije.
05.07.2022. u 11:44
get url
text

Iz Ministarstva finansija RS-a saopćili su da su sredstva za isplatu osigurana rebalansom budžeta za 2022. godinu, a da će isplata početi sukcesivno po zaprimanju prijava.

- Jednokratnu novčanu pomoć prijavom na aplikaciju https://inp.vladars.net/ mogu da ostvare mladi sprebivalištem u Republici Srpskoj ili Brčko Distriktu s državljanstvom BiH/Republike Srpske, rođeni od 1. jula 1993. do 1. jula 2006. godine - navode iz Ministarstva finansija RS-a.

Prilikom podnošenja prijave u aplikaciju je potrebno unijeti lične podatke: ime i prezime, matični broj, broj tekućeg računa, naziv banke u kojoj je račun te označiti mjesto prebivališta.

Istaknuto je da će podaci biti tretirani u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, odnosno da neće biti korišteni u druge svrhe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.