Čovjek koji će za 300 miliona funti kupiti klub sa St. James Parka (čeka se okončanje procesa) navodno već planira da sastavi tim s kojim će u narednoj sezoni napasti vrh engleske Premier lige, a postavio je sebi cilj da se Newcaste kroz pet godina bori za titulu Lige prvaka.

Salmanu, čije se bogatstvo procjenjuje na 260 milijardi funti, to i neće predstavljati prevelikih problem s obzirom na nevjerovatan budžet s kojim raspolaže.

Sky Sports piše kako je navodno prvi izbor saudijskog prinza za menadžera Mauricio Pochettino, koji je od novembra prošle godine, kada je dobio otkaz u Tottenhamu, bez posla, ali ne i bez primanja.

Argentinac je, naime, smijenjen nakon pet godina s trenerske pozicije, ali prema ugovoru s Tottenhamom do kraja ove godine je zaposlenik kluba i od Spursa će dobiti 8,5 milijuna funti bruto.

Newcastle nudi Pochettinu čak 19 miliona funti godišnje, a Argentinac bi tako, uprkos činjenici da nije osvojio nijedan trofej u karijeri, postao plaćeniji od Josea Mourinha i Jürgena Kloppa. Od njega bi samo više zarađivao Pep Guardiola.