- Ministarstvo je od samog početka izgradnje davalo podršku za izgradnju spomen – obilježja. Došli smo do zadnje četvrte faze kada se izgradnja privodi kraju i kada je podrška i najpotrebnija kako bi cijeli kompleks dobio konačan izgled i svoju funkciju. Radi se o kompleksu koji je posvećen članovima naše jedinice "Crni labudovi", a koji su položili živote za našu domovinu. Zahvaljujem se ministru Ramiću koji je prepoznao našu potrebu, a mi ćemo nastaviti čuvati sjećanja na najbolje sinove naše domovine - kazao je Avdo Subašić, predsjednik Udruženja "Crni labudovi".

Ministra Ramića su predstavnici Udruženja upoznali o dinamici izgradnje kompleksa i aktivnostima koje se provode u sklopu muzej sobe.

- Poznata nam je ratna uloga "Crnih labudova", ona je, prije svega, bila časna, hrabra i patriotska. U toj borbi je 79 mladih ljudi dalo svoje živote. Neki od njih dolaze iz povratničkih sredina i  stoga je važno da ih čuvamo od zaborava i njihov doprinos moramo isticati zvog generacija koje dolaze - ističe Ramić, saopćio je FMROI.