open-navfaktor-logo
search
Sjećanje na heroje
Podrška Crnim labudovima: Potpisan ugovor za završetak izgradnje spomen-obilježja i muzeja sobe
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i predsjednik Udruženja boraca "Crni labudovi" Avdo Subašić potpisali su ugovor o podršci za završetak izgradnje centralnog spomen – obilježja i muzeja sobe za 79 šehida, pripadnika ove elitne jedinice iz 36 bosanskohercegovačkih općina i gradova. 
03.06.2022. u 11:56
get url
text

- Ministarstvo je od samog početka izgradnje davalo podršku za izgradnju spomen – obilježja. Došli smo do zadnje četvrte faze kada se izgradnja privodi kraju i kada je podrška i najpotrebnija kako bi cijeli kompleks dobio konačan izgled i svoju funkciju. Radi se o kompleksu koji je posvećen članovima naše jedinice "Crni labudovi", a koji su položili živote za našu domovinu. Zahvaljujem se ministru Ramiću koji je prepoznao našu potrebu, a mi ćemo nastaviti čuvati sjećanja na najbolje sinove naše domovine - kazao je Avdo Subašić, predsjednik Udruženja "Crni labudovi".

Ministra Ramića su predstavnici Udruženja upoznali o dinamici izgradnje kompleksa i aktivnostima koje se provode u sklopu muzej sobe.

- Poznata nam je ratna uloga "Crnih labudova", ona je, prije svega, bila časna, hrabra i patriotska. U toj borbi je 79 mladih ljudi dalo svoje živote. Neki od njih dolaze iz povratničkih sredina i  stoga je važno da ih čuvamo od zaborava i njihov doprinos moramo isticati zvog generacija koje dolaze - ističe Ramić, saopćio je FMROI.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.