Bocka je izazvao haos nakon što je nakon što se poslije postignute trojke okrenuo  prema navijačima Bosne i podigao tri prsta.

- Puna Skenderija, a ja lud klinac. Igram bukvalno 200 posto. Postižem trojku za 69:66, preklop u glavi, navijači me pljuju i ja dignem tri prsta. Taj delirijum u hali, prekid utakmice. Ničega se ne bojim, ali taj strah u meni... Gađaju te mobitelima, upaljačima, kovanicama - prisjetio se bivši košarkaš.

Kad su pripadnici osiguranja ispraznili tribinu meč se nastavio, a Bosna je slavila pobjedu.

- Čisti se tribina, mi idemo u tunel. Nema stručnog štaba, okreneš se, tuku se s ljudima pored tribina... Haos. Pojma nemam da sam ja to zakuhao. Generalno nisam nacionalista, znam da niti jedan sportista nije. Izašao sam poslije i izvinio se. Ali klinac, budala, otkud ja znam. Izgubili smo utakmicu i jedva izvukli živu glavu - ispričao je Bocka.

Prisjetio se i povratka i Sarajeva.

- Pri povratku vozač autobusa staje na pumpu u Zenicu. Mi izašli, trener kreće u neku svađu, lik u auto da vadi palice, da nas tuku trojica... Taj bijeg u autobus, nas 12... Spašavaj živu glavu, čovječe.

Svjestan je da je svima ostao u sjećanju zbog skandala koji je napravio 2008.

- Ljeto, idem na more, na granici me pitaju: "Jesi ti ona budala što je digla tri prsta u Sarajevu". Ništa to nije bilo zlonamjerno, da bih uvrijedio nekoga, nego jednostavno bio sam srčan, borben...