open-navfaktor-logo
search
Sačuvali prednost
Pohod ka duploj kruni: Sarajevu šesti put u historiji trofej Kupa Bosne i Hercegovine
Sarajevo je na Pecaru stiglo da odbrani prednostiz prvog duela, pa je tim Goce Sedloskog bio taj koji je kontrolirao igru i više napadao
15.05.2019. u 18:50
get url
text

Fudbaleri Sarajeva šesti put u klupskoj historiji osvojili su Kup Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je u finalu bio bolji od Širokog Brijega. Nakon pobjede od 3:0 na Koševu, fudbaleri Husrefa Musemića poraženi su u revanšu sa 1:0, što je Širokobriježanima bilo nedovoljno za četvrti trofej Kupa.

Jedini gol na utakmici viđen je u 23. minuti. Enin je proigrao Bagarića, a ovaj matirao Kovačevića, za četvrti ovosezonski gol u najmasovnijem klupskom takmičenju u BiH.

Sarajevo je na Pecaru stiglo da odbrani prednostiz prvog duela, pa je tim Goce Sedloskog bio taj koji je kontrolirao igru i više napadao.

Naročito su ti napadi bili žestoki početkom drugog poluvremena, kada je na visini zadatka bio čuvar mreže Vladan Kovačević.

Žestok pritisak domaćih počeo je udarcem Jurića u 48. minuti. Kovačević je bio dobro postavljen. U 51. minuti golman gostiju brani i udarac glavom Bagarića, a potom ponovo zaustavlja Jurića.

{$galerijaFotografija}

U 54. minuti Kovačević je savladan, ali udarac Dine Ćorića zaustavlja prečka.

Minut kasnije domaći su tražili penal, smatrajući da je Lazić igrao rukom u šesnaestercu, ali sudija Mujić se nije oglasio.

U velikim problemima bili su fudbaleri Sarajeva kada je zbog oštrog starta na sredini terena isključen mladi Numan Kurdić.

Musemić je potom pojačao defanzivnu liniju, uvođenjem Šofranca, pa su napadi Širokobriježana uglavnom zaustavljani bez većih problema.

Najbolju priliku za Sarajevo do kraja je imao Tatar, koji šutira pored gola.

Sarajevo već za vikend ima priliku osvojiti i trofej u Premijer ligi BiH. U subotu na Koševu gostuje Zvijezda 09. Duplom krunom bi Bordo tim krunisao fenomenalnu sezonu, ali i ušao u historiju kluba.

Široki Brijeg - Sarajevo Kup BiH
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.