Četvrtak, 07.07.2022.

Pojačanja Sarajeva još nisu registrovana, "šarenilo" u ostalim klubovima

Proljetni dio Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje za sedam dana utakmicom Velež - Željezničar (18 sati).

Istog dana bit će okončan i zimski prijelazni rok u našoj zemlji. Klubovi su, kao i svaki put do sada, trgovali u skladu sa svojim mogućnostima. Tako su se u elitni razred našeg fudbala vratili Edin Cocalić (Željezničar), Asmir Suljić (Sarajevo), Nermin Haskić (Velež), Irfan Hadžić (Zrinjski)...

VEZANI TEKST - Sjećate li se Laudrupa, Ikandea, Jajala, Hervasa, Wooda, Boatenga...?

Klubovi ulaze u završnu fazu pripreme, za vikend će biti odigrane "generalke", a onda počinje "spektakl".

Uvidom u Comet (informacioni sistem za evidenciju, te automatizaciju svih procesa u vezi s pripremama, vođenjem i praćenjem takmičenja u BiH), može se vidjeti da pojedini klubovi još nisu registrovali pojačanja. Pojedini klubovi, kao Sarajevo i Sloboda, nisu prijavili nijedno pojačanje, dok je "šarenilo" i u ostalim klubovima (neki fudbaleri su registrovani, a neki nisu).

Bordo tim su ove zime pojačali trener Aleksandar Vasoski (Sjeverna Makedonija), te igrači Daniel Avramovski, Nihad Mujakić, Adnan Šećerović, Hamza Čataković i Asmir Suljić, ali ni jedno od ovim imena u Cometu nije "registrovano" u FK Sarajevo.

Komšije sa Grbavice su nešto agilnije. Edis Mulalić je već predstavljen kao glavni trener FK Željezničar, a Edin Cocalić i Marin Galić su zavedeni kao igrači Plavih. S druge strane, u Cometu nema Aleksandra Vučenovića, Armina Ćerimagića, Ševkije Resića, Adeshina Fataija...

Obren Cvijanović i Goran Brkić postali su igrači Borca, dok Toni Jović i Ferhad Ayaz još nisu zvanično registrovani i da se utakmica igra večeras, ne bi imali pravo nastupa.

Velež je uspješno realizovao registraciju napadača Nermina Haskića, koji je došao iz japanskog drugoligaša Omiya Ardija, dok golman Marko Jovičić još nije zvanično Rođeni.

Ni u Zrinjskom još nisu "završeni" svi fudbaleri. Potvrđeni su angažmani Petra Boje i Irfana Hadžića, a "crveno svjetlo" je pored imena Dejan Trajkovski i Niko Janković.

Emilio Nsue, reprezentativac Ekvatorijalne Gvineje, nedavno je potpisao ugovor sa FK Tuzla City, ali ga još nema u Cometu, pa još nema pravo nastupa. S druge strane, Fernando Dario Ferreyra je čekiran, a sva papirologija oko Argentinca je završena.

U drugi tušanjski premijerligaš - FK Sloboda, ove zime stigli su Nemanja Dragutinović i Nedim Hadžić (posudba iz Slaven Belupa), ali ni jednog ni drugog još nema u Cometu.

Naravno, klubovi imaju još dovoljno vremena da reaguju i završe sve u predviđenom roku, kako bi treneri na raspolaganju imali sve zdrave fudbalere. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh