open-navfaktor-logo
search
Korpulentni golgeter
Pojačanje za Zmajeva dolazi iz Poljske: Hamulić čeka poziv iz FSBiH i teroriše golmane u Ekstraklasi
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro bi mogla dobiti pojačanje.
15.10.2022. u 13:08
get url
text

Said Hamulić, mladi napadač bh. korijena, otkriće je ovosezonske poljske Ekstraklase.

Iako ima i pasoš nizozemske, te može nastupati za ovu zemlju Hamulić nema baš lijepo mišljenje o ovoj zemlji i prije svega jer tamo nije mogao biti primjećen i pored činjenice da je bio dosta talentovaniji od vršnjaka.

VEZANI TEKST - Said Hamulić: Sviđa mi se Pjanićev stil igre, bila bi mi čast igrati za BiH

- Iskreno, nemam idola među nizozemskim fudbalerima. Kada sam otišao iz ove zemlje, prestao sam pratiti reprezentaciju Nizozemske i njihove klubove. Nisu me voljeli, odbili su me i više me ne zanimaju - rekao je Hamulić za poljske medije.

Korpulentni napadač ne krije da gaji simpatije prema Bosni i Hercegovini.

- Dio moje porodice i dalje živi u BiH. Trudim se barem jednom godišnje otići u Bosnu. Osjećam vezu sa tom zemljom, ponekad mislim da bih mogao igrati čak i za reprezentaciju BiH - poručio je Hamulić, dodavši da je predao zahtjev za bh. pasoš:

- Imam bh. pasoš. Prije nekoliko mjeseci sam se prijavio, a ako dobijem poziv tamošnje selekcije, nikad ne reci nikad - naglasio je Said Hamulić.

Fudbaler Stal Mieleca je porijeklom iz Krajine. Majka mu je iz Bosanske Krupe, otac iz Cazina, a on je rođen u Nizozemskoj. Ima 21 godinu, visok je 188 centimetara i iga na poziciji centralnog napadača.

Hamulić je igrač Stal Mieleca, a na 13 mečeva za ovaj ove sezone postigao je sedam golova i upisao tri asistencije. U strijelce se upisao i sinoć u gostujućoj pobjedi protiv Korone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.