Subota, 29.02.2020.

Institut Yunus Emre

Poklon Turske: Na iftaru prijateljstva i gradonačelnik Mostara

Mostar

Zahvaljujem se našim organizatorima, a posebno gradonačelniku Ljubi Bešliću kao domaćinu u ovom gradu što su nam pružili priliku da u ovom predivnom ambijentu s ovim dragim ljudima organizujemo ovakvo okupljanje, kazao je Capar

Generalni konzulat Republike Turske, Institut Yunus Emre Mostar i Općina Bursa organizovali su večeras drugi tradicionalni iftar prijateljstva u gradu na Neretvi.

U prekrasnom ambijentu terase Instituta Yunus Emre, s pogledom na UNESCO-ov spomenik Stari most, na zajedničkom iftaru okupio se veliki broj građana Mostara i Hercegovine. Iftaru su prisustvovali i čelni ljudi Mostara i Burse.

Prema riječima dogradonačelnika Burse Mehmet Kürşat Çapar, u Mostaru su se sastali u okviru sada već tradicionalnih iftara koje organizuju na području Balkana.

- Zahvaljujem se našim organizatorima, a posebno gradonačelniku Ljubi Bešliću kao domaćinu u ovom gradu što su nam pružili priliku da u ovom predivnom ambijentu s ovim dragim ljudima organizujemo ovakvo okupljanje - kazao je Capar.

Ni Bešlić nije krio zahvalnost prema gostima zbog ove večeri.

- Zahvalan sam za organizaciju ovog iftara, jednog druženja i zajedničke večere iz koje želim očekivati  da svakim danom, naši odnosi koji su dobri budu sve bolji i da ćemo ovu tradiciju njegovati i u budućnosti na dobrobit svih građana - naglasio je Bešlić. 

Iftar je trebao biti organizovan na platou ispod Starog mosta, ali zbog nepovoljnih vremenskih prilika i kiše organizatori su iftar "preselili" na terasu Instituta.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh