open-navfaktor-logo
search
Ko je potpisao
Pokrenuta inicijativa za opoziv Srđana Mandića, načelnika Centra, predvodi je NiP
Vijećnici u Općinskom vijeću Centar Sarajevo, njih 16, pokrenuli su inicijativu za opoziv načelnika Srđana Mandića.
27.07.2023. u 14:24
get url
text

Inicijativu za opoziv predvode vijećnici Naroda i pravde, koalicionog partnera Mandićeve Naše stranke. Prema nezvaničnim informacijama, opoziv Mandića ranije je spriječio predsjednik NiP-a Elmedin Konaković na zamolbu iz Naše stranke i to pred Opće izbore. Međutim, ovog puta NiP-ovci, vijećnici Jasmin Ademović i Sejad Đozo u tom su slučaju odbili poslušnost predsjedniku Konakoviću, tako da je inicijativa za Mandićev opoziv ugledala svjetlo dana. 

Da li će iz Naše stranke uspjeti i ovog puta natjerati koalicione partnere iz NiP-a da povuku svoje potpise, ostaje da se vidi, ali prema nezvaničnim informacijama Konaković već vrši pritisak na NiP-ove vijećnike da odustanu od opoziva Mandića. 

Između ostalog, vijećnici koji traže opoziv Mandića ocjenjuju da je njegov rad netransparentan, da je upitna zakonitost određenih akata koje je Vijeću predlagao načelnik. Načelnik, po ocjeni vijećnika, ne ispunjava plan rada kada je u pitanju realizacija projekata na području Centra.

Inicijativu za opziv Mandića nije potpisala opoziciona SDA, kao ni SDP i Mandićeva Naša stranka.

Općinsko vijeće Centar danas zasjeda, a inicijativa je odmah uvrštena na dnevni red za šta je glasalo više vijećnika nego ih je potpisalo inicijativu. 

Opoziv mandića traže: Biljana Lazarević (NiP), Jasmin Ademović (NiP), Lajla Ćosović (NiP), Hidajet Porić (NiP), Sejad Đozo (NiP), Marijana Podrug-Arapović (NiP), Nermin Kapo (NiP), Đenan Mulić (NiP), Sulejman Haljevac (SBB), Amer Kapo (SBB), Mehmed Muharemović (samostalni vijećnik), Jasmin Šljivo (samostalni vijećnik), Ira Adilagić-Kreso (samostalna vijećnica), Miralem Šenderović (samostalni vijećnik), Velija Katica (samostalni vijećnik)...

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.