open-navfaktor-logo
search
Stanje na putevima
Poledica u višim predjelima, te na mostovima i prilazima tunelima
Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima skreće se pažnja na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.
02.12.2020. u 07:35
get url
text

Vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama: Bugojno - Novi Travnik, Brčko - Bijeljina, Gračanica - Tuzla i Bosanski Petrovac - Drvar. Meteorolozi za večeras i sutra (03.12.) najavljuju pojavu ledene kiše na području zapadne Bosne, što će svakako otežati i usporiti saobraćanje u ovom dijelu BiH. Preporuka je da se u tom području, vožnja večeras i sutra svede na minimum.

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica - Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo - Srebrenik (u mjestu Blaževac) u vremenu od 07 do 17 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 - minutno propuštanje vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo - Tuzla, Nević Polje - Kaonik, Jajce - Crna Rijeka, Livno - Kamensko, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Posušje - Široki Brijeg i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07.00 do 19.00 sati, saopćeno je iz BIHAMK - a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.