Suhodol

Policajac FUP-a ubijen u Tarčinu

Objavljeno: 09.02.2019. u 20:18

Prema nezvaničnim informacijama, nesretnog policajca ubio je odbjegli Edin Gačić, koji je nedavno ubio Sauda Sultanića i za kojim se intenzivno traga 

FOTO: ILUSTRACIJA

U večernjim satima u Tarčinu kod Sarajeva iz vatrenog oružja ubijena je jedna osoba.

Ubijen je policijski službenik, tačnije pripadnik Federalne uprave policije, koji je radio na osiguranju objekta Suhodol. Međutim, iz Tužilaštva KS kazali su nam da to za sada ne mogu potvrditi.

- Za sada možemo samo potvrditi da je kod Tarčina pronađeno beživotno tijelo muškarca. Uskoro će početi uviđaj. U ovoj fazi ne možemo davati više informacija – kazala nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Bavčić je za Anadoliju naknadno potvrdila da je policajac bio pripadnik Sektora uniformisane policije i da je obezbjeđivao objekat FUP-a u Suhodolu, koji je namijenjen za obuku policijskih službenika.

Vijest da je ubijen policajac potvrdio je i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

- Sa komesarom i ministrom MUP-a na terenu. Teška noć je pred nama. Molim sve da misle na obitelj policajca koji je izgubio život i sačekaju zvanične informacije - napisao je Forto na Facebooku.

Na terenu su i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i komesar MUP-a KS Mevludin Halilović.

Prema nezvaničnim informacijama, policajca je ubio odbjegli Edin Gačić, koji je nedavno ubio Sauda Sultanića i za kojim se intenzivno traga.

Uskoro opširnije...
 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije