VEZANI TEKST - Tužilaštvo KS pozvalo Ivanu Marić da svjedoči o onome što je pisala na Twitteru

- O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo koji je konstatovao da nema elemenata krivičnog djela - navodi su u odgovoru MUP-a KS na naš upit.

Iz MUP-a smo tražili pojašnjenje u čemu nema elemenata krivičnog djela? Da li to znači da Marić nije počinila krivično djelo? Da li to znači da je u svojoj objavi na Twitteru, koju je naknadno obrisala, iznijela neistine? Da li to znači da je iz razgovora s njom policija došla do zaključka da policijskom službeniku o kojem je Marić pisala nije ugrožena sigurnost, pa nema krivičnog djela? Iz policije su nam naknadno kratko kazali da "ništa ne ukazuje da je počinjeno krivično djelo, niti ima indicija da će biti počinjeno krivično djelo". 

Da li se iz toga može izvući zaključak da je Marić lažno svjedočila o postojanju policajca kojem je ugrožena sigurnost, odnosno izmislila cijeli slučaj, te tako dovela do uznemiravanja javnosti? Ukoliko se radilo o lažnim tvrdnjama na Twitteru, da li će Marić biti sankcionisana zbog uznemiravanja javnosti? U policiji nisu dali nikakva detaljnija pojašnjenja.  

Marić je na Twitteru, između ostalog, u srijedu napisala kako je slučajno upoznala čovjeka iz policijskih struktura.

- U priči mi reče da ima prijatelja koji se zamjerio krupnim zvjerkama jer radi na razotkrivanju njihovog kriminala. Kaže mi da mu je taj prijatelj dao kovertu i rekao mu da je, ako se njemu nešto desi, preda meni - napisala je Marić na Twitteru.

Ona je dodala kako ni na trenutak nije posumnjala u priču tog čovjeka, te kako joj je veliki kompliment to što vjeruje da će se pobrinuti da javnost sazna za sadržaj iz koverte.

Međutim, jučer te objave na njenom Twitter profilu više nije bilo.