Kako javljaju pojedini portali iz Sandžaka, danas je u Novom Pazaru navodno trebala biti održana šetnja LGBT osoba, poznata pod nazivom "Parada ponosa". Radiju Sto plus u Policijskoj upravi ovog grada rečeno je da, prema njihovim saznanjima, za danas nisu planirani nikakvi javni skupovi.

Tačno je da je novopazarskoj policiji podnesen zahtjev za održavanje javnog skupa, ali je organizatorima iz Policijske uprave odgovoreno da ne postoje uvjeti za njegovo održavanje, naveli su pojedini lokalni mediji.

O tome da se u Novom Pazaru, navodno, sprema Parada ponosa prethodnih dana spekuliralo se i na društvenim mrežama gdje su građani, uglavnom, pozivali na to da se ona zabrani.

Učesnici današnjih protesta protiv "Parade" su, između ostalog, uzvikivali i: "Neće šetati".

 

 

NEĆE ŠETATI - Održan protest u Novom Pazaru protiv Gej parade (Video)

Grupa od više destina građana protestovala je danas u centru Novog Pazara zbog održavanja Gej parade, za koju su pojedini portal izvijestili da bi se trebala održati danas. Demonstranti nisu nosili transparente niti su imali bilo kakva obeležja. Okupljeni su u improvizovanoj koloni, pjevajući pjesme prošli gradskim šetalištem. Saobraćaj se u centru grada odvijao nesmetano, a na mjestu okupljanja nije primećen veći broj policajaca.

Posted by Sandžak PRESS on Monday, September 2, 2019