Policija o "slučaju Ražnatović": Sve rađeno po zakonu, ko zna za propuste neka ih prijavi

Objavljeno: 19.04.17 u 21:00 Autor: B. S.

Istraga u vezi s obračunom koji se dogodio 3. aprila ove godine oko 20 sati na parkingu kod hotela "San" u Laktašima, a u kojem je učestvovao i Veljko Ražnatović, sin pjevačice Svetlane Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića Arkana, urađena je po zakonu, kažu u banjalučkoj policiji. 

Veljko Ražnatović FOTO: ARHIV
Veljko Ražnatović FOTO: ARHIV

Pripadnici PS Laktaši su sve mjere i radnje te večeri i narednih dana, radili u saradnji i pod nadzorom nadležnog tužilaštva.

Potvrdili su ovo za Faktor nadležni u Policijskoj upravi Banja Luka komentarišući navode objavljene u pojedinim medijima da je policija pokušala zataškati slučaj, da su istražioci navodno "cijepali iskaze svjedoka i tjerali ih da napišu da među napadačima nije bio Ražnatović".

Podsjetili su da su policijski službenici iz Laktaša te večeri postupili po zaprimljenoj prijavi, te da su na osnovu prikupljenih saznanja identifikovani svi oni koji su učestvovali u fizičkom obračunu.

VEZANI TESKT Banja Luka: Veljko Ražnatović saslušan, pa pušten na slobodu

O svemu je obaviješteno i Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, kome će po kompletiranju predmeta biti dostavljen izvještaj za izvršeno krivično djelo nasilničko ponašanje. Također, naglasili su da nijedan od učesnika tog događaja, niti neko drugi od svjedoka, nije prijavio policiji da im je nakon te večeri prijećeno, niti na bilo koji način vršen pritisak na njih.

- Policijski službenici Policijske stanice Laktaši preduzeli su sve zakonom predviđene mjere i radnje u saradnji i pod nadzorom nadležnog tužilaštva. Ukoliko imate korisnih saznanja vezanih za propust policijskih službenika, možete ih dostaviti Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS na zvaničnu internet dresu [email protected] ili pisanim putem na adresu Bulevar Desanke Maksimović 4, 78000 Banja Luka – kazala je Marija Markanović, portparolka CJB Banja Luka.

Podsjećamo, banjalučka policija je 4. aprila saslušala Ražnatovića, koji se u večernjim satima u pratnji advokata sam predao istražnim organima. Sutradan je saopšteno da se on tereti za nasilničko ponašanje, te da je pored njega identifikovano još pet osoba koji su kriminalistički obrađeni. U pitanju su Petar i Aleksandar Zolaka, Dalibor Rogić, Boban Latinović i Vitomir Glišić.

Nekoliko dana kasnije objavljeno je da je povod za obračun star oko pola godine nakon što je, navodno, Rogić na slavi istukao Veljkovog prijatelja Jovana Marjanovića.

VEZANI TEKST - Policija istražuje slučaj, građani RS-a poručili Veljku Ražnatoviću: Idi dok si mlad! 

U dogovorenom obračunu 3. aprila u Laktašima su navodno pored već spomenutih osoba učestvovali još i Nemanja Đurić, te Miloš Ećim, sin Arkanovog kuma Ljubana Ećima, za kojeg tvrde da je kritične večeri pucao iz pištolja. Ražnatović se svojoj grupi navodno obraćao sa "tigrovi".

Navodno, cijeli slučaj se "pokušao zatašakati", kao i da su neke od učesnika suparničke grupe zvali advokati i roditelji napadača tražeći da mijenjaju iskaze.