open-navfaktor-logo
search
Drama u Rimu
Policija zustavila Sinišu Mihajlovića u pokušaju da se obračuna s navijačem
Policija je u srijedu navečer imala pune ruke posla s navijačima Lazija koji su palili i njihove automobile
16.05.2019. u 08:16
get url
text

Finale Kupa Italije između Lazija i Atalante obilježio je sukob navijača i policije, a u drami se našao i srbijanski stručnjak Siniša Mihajlović.

Malo je nedostajalo da se Mihajlović i fizički obračuna s jednim navijačem Lazija, a sukob je spriječila policija koja ga je zaustavila. Mihajlović je trenutno trener Bologne, a u Rim je stigao pogledati Lazio, tim za koji je igrao tokom karijere.

Dok se kretao prema ulazu na Olimpico, Mihajlovića je počeo vrijeđati jedan od navijača, a umjesto da ostane hladne glave i prođe pokraj njega, Mihajlović je krenuo prema njemu. Zaustavila ga je policija i tako spriječila veći incident.

Policija je u srijedu navečer imala pune ruke posla s navijačima Lazija koji su palili i njihove automobile.

Ipak, na kraju su navijači Lazija imali razlog za zadovoljstvo jer je kapiten njihovog kluba i bivši reprezentativac BiH Senad Lulić podigao pobjednički pehar. Nebeskoplavi su do pobjede nad Atalantom stigli golovima Sergeja Milinković-Savića i Joaquina Corree. Laziju je ovo sedmi naslov u Kupu Italije, prvi nakon 2013. godine, koji mu je donio upravo gol Senada Lulića i to u finalu protiv Rome.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.