open-navfaktor-logo
search
Srbija
Poljoprivrednici nastavili blokade raskrsnica u Novom Sadu
Nezadovoljni poljoprivrednici nastavili su danas poslije 14 sati blokade raskrsnica duž Bulevara Mihajla Pupina, a traktorima su blokirali i Varadinski most koji spaja Novi Sad sa Petrovaradinom.
11.08.2022. u 16:53
get url
text

Na to su se odlučili jer pismena ponuda koja je stigla iz Vlade Srbije nije zadovoljila paore iz Inicijative za spas poljoprivrednika Srbije koji protekla tri dana sa poljoprivrednom mehanizacijom borave ispred zgrade Pokrajinske vlade Vojvodine.

Ova odluka uslijedila je nakon posjete delegacije poljoprivrednika Beogradu i razgovora sa premijerkom Anom Brnabić, poslije čega se čekalo da se Vlada Srbije oglasi s pismenim odgovorima na zahtjeve poljoprivrednika.

Ti odgovori, međutim, nisu zadovoljili vojvođanske paore, te su nastavili sa blokadama saobraćajnica, ali ovaj put je odlučeno da se lokacije blokada raskrsnica mijenjaju na svakih pola sata. Za sada nije poznato do kada će blokade trajati, ali su poljoprivrednici odlučni da istraju u svojim zahtjevima.

Vlada Srbije donijela je odluku o slobodnom izvozu poljoprivrednih proizvoda, ali zahtjevi za proglašenje suše kao elementarne nepogode na osnovu čega poljoprivrednici mogu da dobiju naknadu štete i reprogram kredita, te određivanje cijene suncokreta i subvencioniranog goriva nisu zadovoljili poljoprivrednike, zbog čega su protesti nastavljeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.