Na spisku onih kojima je pomoć i dalje neophodna je više od 150 porodica, a priprema novih paketa trenutno je obustavljena zbog nedostatka sredstava za kupovinu namirnica. 

- Kako bi obradovali sve ove porodice i barem im malo olakšali neizvjesnu svakodnevnicu, više nego ikada potrebna im je podrška sugrađana koji će novim donacijama omogućiti nastavak realizacije projekta - poručuju iz Udruženja Ruku na srce.

Vanredna situacija izazvana pandemijom koronavirusa, iziskuje maksimalne napore kako bi pomogli drugima te iz Udruženja pozivaju sve one koji žele i imaju mogućnost da doprinesu ovoj akciji, jer "naše malo nekome može značiti sve".

Donacije za ovu akciju moguće je uplatiti na broj žiro računa 1990490056036171 (Sparkasse Bank d.d. BiH, primalac: Udruženje Ruku na srce, adresa: Hakije Turajlića 33, Sarajevo, svrha uplate: Za akciju "10 životnih namirnica“).

Također, korisnici BH Telecom operatera pozivom na humanitarni broj telefona 090 291 071 mogu donirati 2 KM za realizaciju ovog projekta.