Podgorica

Pomor ribe: Tužilaštvo provjerava navode o ekološkom incidentu u Ćehotini

Objavljeno: 09.07.2019. u 17:49

Sportski ribolovci u subotu su iz Ćehotine izvadili oko tonu mrtve ribe

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Pljevljima, u Crnoj Gori, formiralo je predmet radi provjere navoda o ekološkom incidentu i sumnje da je došlo do ispuštanja hemikalija i otpadnih voda u rijeke Vezišnicu i Ćehotinu.

Sportski ribolovci u subotu su iz Ćehotine izvadili oko tonu mrtve ribe, nakon što su se u tu rijeku, kako se sumnja, ulile otpadne vode iz Termoelektrane.

Iz ODT-a u Pljevljima su kazali da su kroz fazu izviđaja naredili vještačenje vještaka ekološke struke i zaštite životna sredine, javlja agencija Mina.

 Iz Tužilaštva su priopćili i da je od Centra sigurnosti zatraženo prikupljanje neophodnih obavještenja kako bi se utvrdilo da li je učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) će, kako je ranije pisano, nadoknaditi štetu i izdvojiti novac za poribljavanje Ćehotine do pronalaženja osobe odgovorne za ekološki incident u toj rijeci, objavila je Fena. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije