open-navfaktor-logo
search
Ukoliko ostane u Oregonu
Portland otpustio Stottsa: Ko su potencijalni kandidati za novog trenera Jusufa Nurkića?
Portland Trail Blazersi za koje nastupa Jusuf Nurkić odlučili su poslije devet sezona raskinuti saradnju sa trenerom Terryjem Stottsom.
05.06.2021. u 14:09
get url
text

Nakon ispadanja u prvom krugu play-offa NBA lige od Denvera, rukovodstvo ekipe iz Rip Cityja se zahvalilo Stottsu za sve što je učinio zza tim u proteklom periodu.

Iz Trail Blazersa su istali da je ovo bila izuzetno teška odluka za njih, no očito su shvatili da je vrijeme za promjene u timu.

Inače, Stotts je u proteklih devet sezona osam izborio doigravanje sa Portlandom, a 2019. godine je igrao je tim odveo do konferencijskog finala u kojem su poraženi od Golden State Warriorsa.

U američkim medijima već su se pojavila i imena prvih kandidata koji bi mogli naslijediti Stottsa. Spominje se trenutni asistent Clippersa Chauncey Billups, kao i Mike D'Antoni, koji istu ulogu obavlja u Netsima. U konkurenciji za novog trenera Jusufa Nurkića su i Jeff Van Gungy i Juwan Howard.

Naravno, pitanje je i da li će bh. centar ostati u Portlandu, jer je nakon eliminacije iz play-offa dosta otvoreno govorio o mogućem odlasku.

- Ne znam da li ću se vratiti. Ostavljam to svom agentu Richu Paulu i vidjet ćemo šta će se desiti. Koliko sada znam jeste da ću se "udaljiti" od košarke kako bi se malo odmorio i vidjet ćemo koji će biti moj naredni korak. Nisam siguran da li se vraćam ili u kojem pravcu idem, ali to ćemo znati nešto kasnije - kazao je Nurkić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.