open-navfaktor-logo
search
Lekcija iz patriotizma
Poruka iz Tokija: Trenerica Larise Cerić "pecnula" sve koji su promijenili dres
Najbolja bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju okončala je u drugom kolu nakon što ju je porazila Azerbejdžanka Iryna Kindzerska.
30.07.2021. u 08:57
get url
text

Rođena Travničanka je u prvom kolu kategorije više od 78 kilograma savladala predstavnicu Nikaragve Izayanu Marenco, no treća džudistkinja svijeta bila je nažalost nesavladiva prepreka za Laru.

VEZANI TEKST - Larisa Cerić zaustavljena u drugom kolu olimpijskog judo turnira

Generalna sekretarka Džudo saveza Bosne i Hercegovine Arijana Jaha, koja je ovoga puta kao trener putovala s Larisom Cerić na Olimpijske igre, a sve kako bi naša olimpijka imala i partnera za sparing, održala je svima malu lekciju iz patriotizma.

- Larisa Cerić, naša heroina, ostala tu, nije promijenila dres, dala zdravlje i godine za našu nam jednu i jedinu. Larisa Cerić i dalje će ostati tu, neće mijenjati dres i dat će još mnogo za našu nam jednu i jedinu - napisala je Jaha, i tako "bocnula" brojne koji su poslije nastupa za BiH odlučili predstavljati druge zemlje, a u džudu ih ima popriličan broj.

- Glavu gore, život ide dalje, ti si naš ponos - dodala je Jaha, uz zahvalnost Larisi za tri svjetske, sedam evropskih, dvije mediteranske i jednu medalju sa Evropskih igara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.