U salon koji se nalazi u neposrednoj blizini Trga slobode, Mešković je prvi put ušao 1960. godine. Učio je zanat od majstora Osmana Latifagića, a potom ga i naslijedio u radnji sve do ljeta 2022. godine. 

- Vlasnik lokala je odlučio da otvori nešto drugo i zbog toga zatvaram salon. Sada idem u pravu penziju mada bih mogao raditi još - izjavio je Mešković, legendarni Tuzlak i brico sa najdužim stažom u Bosni i Hercegovini. 

Radovi u objektu već su počeli, a majstor Salih će se u budućnosti posvetiti svom voćnjaku u kojem ima stotinjak stabala šljive, dvadesetak oraha, ali i obradivog zemljišta. 

Evocirajući uspomene na dane kada je radio, majstor Salih sjeća se agresije na Bosnu i Hercegovinu kada je pripadnike Armije R BiH, prognanike koji su stigli u Tuzlu, policajce... šišao besplatno. 

Radio je do 77 godine ali, kaže, "godine ne broji jer se starosti ne boji". Svojim mušterijama nije dozvoljavao da biraju kako će ih šišati. 

- Meni su sve mušterije drage. Ali kada vidim mušteriju, oblik glave, ja znam kako ga treba šišati. Meni nisu trebali govoriti i zato su me kasnije prihvatili takvog pa su sjedali u stolicu i govorili: Majstor Salih, ošišaj me - prisjeća se prošlih dana majstor Mešković. 

On je i svojevrsni hroničar prilika u gradu Tuzla. Vodio je evidenciju o danima kada su pali prvi snjegovi u Tuzli, a pamti i sjeća se mnogih dragih ljudi koji su došli i prošli kroz njegovu radnju.