Danas se izvode radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa na dionici magistralnog puta M-17 Lašva - Bilješevo (Donji Lučani), zbog čega se na mjestu izvođenja radova saobraća jednom trakom - naizmjenično.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, zbog radova na mostu (na ulazu u Bugojno), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajaju se dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad - Lepenica i Podlugovi - Visoko, dionicu autoputa Bosanska Gradiška - Banja Luka, kao i magistralni putevi: M-17 Konjic - Tarčin, M-6 Domanovići - Stolac, M-5 Mrkonjić Grad - Ključ, M-4 Teslić - Karuše, M-5 Donji Vakuf - Travnik, M-16 Banja Luka - Jajce i M-18 Olovo - Kladanj. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor.

Iako su vremenski uslovi povoljni za ovo doba godine, vozači se podsjećaju da je jučer stupila na snagu zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme, saopćeno je iz BIHAMK-a.