Cristiano Ronaldo večeras neće prisustvovati dodjeli nagrada krovne svjetske fudbalske organizacije FIFA-e, što bi mogao biti jasan znak da će priznanje za najboljeg fdubalera svijeta otići u ruke Luke Modrića.

- Niko iz Juventusa neće prisustvovati jer je prekratko vrijeme od našeg večerašnjeg povratka u Torino te utakmica u srijedu te iduću subotu. Juventus je zahvalan na pozivu, no ne može se odazvati - saopćili su iz Juventusa.

U ponedjeljak navečer će FIFA dodijeliti nagradu The Best za najboljeg fudbalera svijeta u 2018. godini za koju konkurišu Modrić, Ronaldo i egipatski napadač Mohamed Salah.

Juventus je u nedjelju s 2:0 pobijedio Frosinone, ekipu iz istoimenog gradića udaljenog 596 kilometara od Torina, a prvi gol je zabio Ronaldo. U srijedu će u Torinu igrati portiv Bologne. Uz Ronalda u Londonu su u ponedjeljak trebali biti i Juventusov trener Massimiliano Allegri te klupski predsjednik Andrea Agnelli.

Real Madrid također u srijedu igra prvenstvenu utakmicu u gostima protiv Seville, no čitava ekspedicija evropskog prvaka poletjet će u ponedjeljak u 13 sati za London. Uz 33-godišnjeg Modrića u avionu će biti ranije nominovani kapetan Sergio Ramos, lijevi bek Marcelo, branič Raphael Varane i golman Thibaut Courtois. Također putuju predsjednik Florentino Pérez i direktor za odnose s institucijama Emilio Butragueño.