open-navfaktor-logo
search
Zavod saopćio
Potpisan ugovor sa Medimpexom za nabavku vakcina u Federaciji BiH
Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH je u četvrtak, 18.03., u skladu sa zaključkom Vlade FBiH od 16.03.2021. godine, potpisao ugovor sa veledrogerijom Medimpex d.o.o. Sarajevo za nabavku vakcina protiv COVID-19 u Federaciji BiH, saopćeno je iz Zavoda.
Merima Čustović
19.03.2021. u 17:23
get url
text

Ugovor je potpisan nakon što je Vlada Federacije BiH zadužila Zavod za javno zdravstvo FBiH da bez odlaganja potpiše ugovor s odabranom veledrogerijom.

Medimpex d.o.o. Sarajevo se ugovorom obavezao da isporuči 500.000 doza  vakcina Gam-Covid-Vac (SPUTNIK V) za potrebe imunizacije stanovništva na području Federacije BiH u 2021. godini, te da će prva isporuka od 100.000 doza vakcina biti isporučena u roku od tri radna dana nakon potvrde o prihvaćanju akreditiva od prozvođača, a preostale isporuke od 400.000 doza vakcina da će isporučivati sukcesivno.

Medimpex d.o.o Sarajevo se također obavezao da će od Federalnog ministarstva zdravstva ishoditi dozvolu za interventni uvoz kompletne ugovorene količine vakcina, uz naznaku da će isto uvoziti i cariniti sukcesivno, saopćeno je iz ZZJZ FBiH uz napomenu da o navodnoj i eventualnoj registraciji vakcina u narednom periodu Zavod ne može špekulirati, te da je takve vrste informacija nadležna Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.