- Spavala sam u sobi i ušao je oko 2 sata iza ponoći u prostoriju i spustio roletne. Prišao mi je i stavio mi jastuk na lice. Pokušala sam da se odbranim, ali me je tukao. Udarao u lice, po tijelu, po rukama. Lice mi je bilo izgrebano. Pitala sam ga ko je, on je ćutao, a ja sam znala da je moj unuk - kazala je ona.

Ističe da ju je nakon prebijanja silovao, a potom pobjegao. Nesretna žena je potom pozvala sestru i ispričala šta se desilo, nakon čega je monstrum uhapšen.

- Uzeli su mi pidžamu, sve otiske su uzeli. Išla sam i kod ginekologa, briseve su mi uzeli, sve kako bi ustanovili da mi je ovo napravio unuk. Jadna sam ja. Želim da prodam kuću i da pobjegnem negdje od sramote - kaže ova žena.

Kako navodi, njen unuk je i ranije bio agresivan.

VEZANI TEKST - Užas u Pančevu: Maloljetnik silovao i pretukao svoju baku, prijeti mu duga robija

- Prijavila sam ga prije 15 dana, ali niko nije reagovao. Išla sam i u Centar za socijalni rad, ali ništa se nije desilo, a sad vidite kako sam prošla. Neko je mogao ovo spriječiti, da se na vrijeme reagovalo - navodi ova žena.

Osumnjičenom je nakon saslušanja određen pritvor.

Mještani okoline Alibunara ističu da je mladić u trenutku napada bio pijan.

- Odvratno. Kako je moguće da napadne osobu koja ti je staratelj, koja te podigla od kile hljeba - kaže komšija, prenosi Nova.rs.

Ističu i da je uhapšeni D. P. i ranije bio agresivan.