open-navfaktor-logo
search
Završeni pregovori
Potvrđeno sa Koševa: Poznato ko će voditi Sarajevo u naredne dvije sezone
Nove klupske obaveze Musemića očekuju već u petak 14. juna kada je zakazana prozivka igrača u TC Butmir
12.06.2019. u 21:57
get url
text

Nakon finalnog sastanka održanog večeras u hotelu Ibis u Sarajevu, uspješno su okončani pregovori o produženju ugovora šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, Husrefa Musemića.

- Nakon historijske sezone u kojoj je Bordo tim osvojio duplu krunu, Fudbalski klub Sarajevo uložio je sve napore da na kormilu zadrži aktuelnog trenera. Novim ugovorom Musemiću je ukazano povjerenje naredne dvije godine, što predstavlja značajan napredak s obzirom na to da je dosadašnja praksa bila potpis ugovora u trajanju od jedne godine uz opciju naknadnog produženja na još godinu dana. Mogućnost potpisa ugovora u minimalnom trajanju od dvije godine rezultirala je početkom pregovora po završetku sezone jer je bila potrebna saglasnost novog većinskog vlasnika ulagačkih prava gospodina Nama - saopćeno je iz FK Sarajevo, uz obrazloženje: 

- Nakon prvog sastanka održanog 27. maja 2019. godine, zadovoljeni su svi uslovi Musemića. U naknadnim pregovorima kamen spoticanja predstavljala je isključivo klauzula kojom je definisana otpremnina u slučaju prijevremenog raskida ugovora. Na današnjem sastanku usvojen je zadovoljavajući prijedlog za obje strane.

Nove klupske obaveze Musemića očekuju već u petak 14. juna kada je zakazana prozivka igrača u TC Butmir. Tada će biti obavljen i prvi trening, a naredne sedmice prvotimce FK Sarajevo očekuje odlazak na pripreme u Sloveniju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.