Iako je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine kroz kvalifikacije izgubila šanse za plasman na EURO 2020, Robert Prosinečki dobio je podršku Izvršnog odbora N/FSBiH na današnjoj sjednici koja je održana u Sarajevu, te će i u narednom periodu predvoditi nacionalni tim naše zemlje.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio prvi potpredsjednik N/FSBiH Milorad Sofrenić.

- Robert Prosinčeki ostat će selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine do kraja ugovora - rekao je Sofrenić, objasnivši da će Prosinečki voditi našu selekciju i u eventualnom bražu, odnosno play-offu Lige nacija: 

- On je odveo reprezentaciju u baraž, kroz koji možemo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. 

Vrijedi napomenuti da je poraz na gostovanju kod Grčke rezultatom 2:1 Zmajeve je ostavio bez šansi za se kvalifikuju na EP, no zahvaljujući dobrim igrama u Ligi nacija imat će još jednu priliku da kroz ovo takmičenje čekiraju vizu za kontinentalni šampionat.

Podsjećanja radi, Prosinečki je nakon blamaže u Armeniji (4:2) podnio ostavku na press koneferenciji nakon utakmice, a da neće ostati na klupi Zmajeva potvrdio je i na Međunarodnom aerodromu Sarajevo po povratku iz Yerevana. Ipak, nakon razgovora sa rukovodstvom N/FSBiH, hrvatski stručnjak odlučio je povući ostavku.