Bivšeg fudbalera Sarajeva i PAOK-a nije bilo u sastavu protiv škotskog velikana, a trener Philippe Montanier odlučio je odmoriti svog veznjaka.

- Istina je da se ponekad igrajući za reprezentaciju, u Evropskoj ligi i prvenstvu nakupi umora. Ako mentalno niste sto posto, nećete biti dobri ni na terenu. Trenutno se dobro osjećam i ne trebam nikakav odmor - rekao je Cimirot za prije utakmice protiv Glasgowa.

Zmaj je kazao kako je bilo interesa drugih klubova posljednjih mjeseci, ali da je trenutno fokusiran isključivo na igre u Standardu.

- Sigurno je da bi svi igrači voljeli igrati u velikim ligama. Uživam u utakmicama italijanske i njemačke lige, ali trenutno sam  fokusiran na Standard. Imam ugovor do 2022. godine. Posljednjih mjeseci bilo je interesa drugih klubova. Vidjet ćemo u budućnosti šta će biti - kazao je reprezentativac BiH.

Ove sezone Cimirot je upisao 15 nastupa za Standard u svim takmičenjima, dok je od dolaska u redove belgijskog tima odigrao ukupno 114 utakmica u svim takmičenjima.