Ponedjeljak, 04.07.2022.
FOTO: ARHIVA

Poznata imena kandidata DF-a za načelnike i gradonačelnike, te nosioci listi

Demokratska fronta na predstojećim Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini izlazi u 67 općina na izbore za općinska vijeća i načelnike, odnosno gradonačelnike.

Od toga u 12 općina i gradova će nastupiti u koaliciji sa Građanskim savezom (Bihać, Zvornik, Zenica, Srebrenica, Ilijaš, Ilidža, Novi Grad Sarajevo, Vogošća, Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo i Trnovo (FBiH).

U Prijedoru će nastupiti unutar koalicije Pokret za Prijedor, u Prozor-Rami unutar lokalne koalicije.

U ostalim općinama ili gradovima (53) Demokratska fronta nastupa samostalno. Ukupno na listama je preko 1.200 kandidata.

Demokratska fronta će imati i 13 kandidata za načelnike, odnosno gradonačelnike, što samostalno, što u koalicijama, i to u slijedećim općinama/gradovima: Cazin (DF), Bihać(DF-GS), Lukavac (DF-SD), Tuzla (DF-SD), Kakanj(DF), Donji Vakuf(DF), Kreševo(DF), Novi Grad Sarajevo (DF-GS), Novo Sarajevo(DF-GS),Vogošća (DF) Centar-Sarajevo (DF-GS), Stari Grad (DF-GS) i Istočno Sarajevo(DF).

Spisak kandidata za načelnike i gradonačelnike i nositelja listi za općinska ili gradska vijeća i skupštine pogledajte u priloženoj galeriji:

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh