Za obje utakmice su definisane posebne procedure i sigurnosne mjere, s propisanim zahtjevima prilikom ulaska gledalaca na stadion, kao i poseban rasporeda distribucije i prodaje ulaznica.

VEZANI TEKST - Zmajevi će imati podršku na Bilinom polju, na stadion samo uz testove ili potvrde

Zbog trenutnih epidemioloških mjera propisanih od strane Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona i Kriznog štaba, kao i obaveznih sigurnosnih procedura koje nalaže UEFA, u FSBiH će u prodaju pustiti 5.400 ulaznica. Karte za tribinu Zapad koštat će 20 KM, za Istok 15 KM, te 10 KM za Jug i Sjever.

Prema odluci Izvršnog odbora FSBiH o cijenama i načinu prodaje ulaznica određeni broj ulaznica će biti distribuiran putem mreže poslovnica agencije "Centrotours", a jedna osoba će moći kupiti najviše dvije ulaznice i to uz pokaz ličnog dokumenta (lična karta ili pasoš) uz evidentiranje serijskih brojeva ulaznica.

- Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice, neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica na istom ili drugom prodajnom mjestu,
Ulaznice će biti dostupne za kupovinu na prodajnim mjestima "Centrotoursa" u Bosni i Hercegovini prema spisku koji će biti blagovremeno objavljen putem oficijelne web stranice FSBiH, kao i sredstava javnog informisanja - saopćio je Savez.