open-navfaktor-logo
search
Zmajevi na čekanju
Poznato kada će UEFA odlučiti o baražu za EURO, tri su moguće opcije, pita se i FSBiH
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine i dalje je na čekanju kada su u pitanju termini igranja baraža za Evropsko prvenstvo.
21.04.2020. u 17:24
get url
text

Zbog pandemije koronavirusa odgođen je play-off Lige nacije koji je trebao biti odigran krajem marta. U međuvremenu otpao je i termin koji je prvobitno bio planiran u junu.

Na današnjoj videokonferenciji sa UEFA-om nije odlučeno o novom datumu, a kako saznaje Faktor tri su scenarija za odigravanje polufinalnih i finalnih susreta.

Prva opcija je da se polufinale igra u septembru, a finale u oktobru. Druga opcija je polufinale u oktobru, a finale u novembru, dok je treća opcija da polufinalne i finale bude odigrano u novembru.

Saznajemo da će, kao i sve učesnice, svoj stav u Nyon dostaviti i Nogometni/Fudbalski savez BiH, a da će UEFA konačnu odluku doniejti 27. maja kada je zakazana sjednica Izvršnog odbora evropske kuće fudbala.

Zmajevi će u polufinalu ugostiti Sjevernu Irsku, a u eventualnom finalu, ukoliko prođu dalje, na Bilinom polju će igrati bi protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem će se sastati Slovačka i Republika Irska.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.