open-navfaktor-logo
search
Pritisak javnosti
Pravosuđe Brčko distrikta BiH odustaje od javne nabavke potrepština za odlazak na žalost
Pravosudne institucije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine odustaju od javne nabavke kojom su trebale biti nabavljene potrepštine koje bi se nosile na žalost u slučaju smrti nekog od uposlenika Pravosudne komisije, Osnovnog suda, Pravobranilaštva i Kancelarije za pravnu pomoć, potvrđeno je Faktoru u Pravosudnoj komisiji Brčko distrikta BiH.
19.05.2022. u 11:30
get url
text

VEZANI TEKST - U Brčkom raspisali tender za nabavku kafe, šećera, keksa... , da imaju kada krenu na žalost

 

- Sredstva koja su trebala biti rezervisana za predmetni tender iznosila su ukupno 2.000 KM za pet pravosudnih institucija Brčko distrikta BiH. Međutim, bitno je naglasiti da je Pravosudna komisija Brčko distrikta BiH dana 17. maja godine podnijela zahtjev Vladi Brčko distrikta Odjeljenje za stručne i administrativne poslove, pododjeljenje za javne nabavke, da se otkaže ova javna nabavka.

Naglašavamo da Pravosudna komisija Brčko distrikta BiH ranije nije pokretala postupke javnih nabavki ovog tipa, te je važno naglasiti da predmetni postupak javnih nabavki nije okončan, već se nalazio u proceduri pred nadležnim organom za postupanje - poručili su iz ove instutucije.

Podsjetimo, javnost u BiH bila je zgrožena namjerom ovih institucija Brčko distrikta BiH. U specifikaciji su se nalazili kafa, šećer u kocki, banane, sokovi sa 100 posto udjela voća...

VEZANI TEKST - Vlada Brčko distrikta ogorčena: Sramotno je raspisati javnu nabavku da bi išli nekom na žalost

 

Ogorčena je bila i Vlada Brčko distrikta BiH iz koje su prošle sedmice saopćili da su ogorčeni ovim potezom pravosudnih institucija.

- Sama pomisao da se za ove potrebe neko uopće usudio raspisati javnu nabavku u nama budi osjećaj bespomoćnosti i sramote i odlučno demantiramo bilo kakvu odgovornost za ovaj sramni postupak nadležnih u Pravosudnoj komisiji Distrikta.

Nažalost, neki su zloupotrijebili svoje ovlasti i posegnuli za ovim sramotnim potezom, koji je zgrozio javnost ne samo u Brčkom već i u regiji - istakli su u Vladi Brčko distrikta BiH na čelu sa gradonačelnikom Esedom Kadrićem.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.