Atmosfera je, pred početak sastanka, bila vedra i opuštena, ali kako su svi naglasili, razgovori i diskusije će biti ozbiljni i detaljni.

Jedan od pomoćnika Rusmir Cviko na pitanje kako je raditi sa Bajevićem bez razmišljanja je odgovorio:

- Super, a zatim nastavio:

- Malo sam u početku bio skeptičan, uglavnom zbog razlike u godinama i bojazni da će to utjecati na shvatanja o tome šta i kako treba da radimo. Međutim, to je bio bezrazložan strah jer se pokazalo da slično razmišljamo i da je jezik fudbala u stvari univerzalan i briše sve granice.

Utiske o radu sa Bajevićem podijelili su i Slaven Musa i Adnan Čustović. Obojica su istakli kako je čast i privilegija biti dio tima jednog takvog stručnjaka i čovjeka.

- Izvanredno je raditi s njim, ovo je jedan novi momenat u mojoj karijeri. Nisam ranije imao priliku raditi na ovaj način i drago mi je što mogu i dalje učiti i usavršavati se. Kad je u pitanju njegova vizija, znanje, ophođenje prema svojim asistentima, sve je na jednom vrhunskom nivou i ja sam sretan što sam ovdje i što mogu raditi sa gospodinom Bajevićem - kazao je Musa.

- Osim činjenice da smo iz istog grada moram reći da mi je Duško bio idol. S obzirom na vrijeme u kojem je igrao, nisam ga mogao gledati, ali sve što sam znao o njemu sada se kroz ovu saradnju potvrđuje. Raditi sa čovjekom koji ima takvo iskustvo i manire je privilegija i čast. I za mene je ovo nova situacija jer sam prvi put u selekciji na ovaj način i stvarno sam zadovoljan. Impresije su jako dobre, osjećamo uzajamnu povezanost i samo trebamo nastaviti tako. Posvećeni smo poslu i jedino što nas zanima je baraž i da budemo na Evropskom prvenstvu - kazao je Čustović.

Bajevićevi pomoćnici su na kraju otkrili da se komunikacija i dogovori vrše i putem "WhatsApp" grupe gdje dijele stavove i razmišljanja, a zatim sve analize i zapažanja šalju selektoru elektronskom poštom. Tu su i telefonski razgovori, ali su svima ipak najdraži ovi zajednički sastanci.