Na suđenju tužiocu Boži Mihajloviću, koji se tereti za nesavjestan rad u službi, Optužba je predočila materijalne dokaze, među kojima je i dokumentacija pronađena u ormariću daktilografkinje optuženog.

Tužilaštvo BiH je uložilo sudske naredbe za pretres ormarića i računara koje je koristila daktilografkinja, zapisnike o otvaranju privremeno oduzetih predmeta, pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Tužilaštva, informacije o pohrani predmeta, te dopis Suda gdje se dostavlja informacija, kako je rekla tužiteljica Edina Hubjer, "o stanju predmeta gdje je postojala sumnja o nestanku novca".

Predočen je zahtjev Radomira Kojića za vraćanje privremeno oduzetog novca, koji, kako je rečeno, nije vraćen, te je predmet kasnije dostavljen u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, koje je obustavilo istragu. Dio uložene dokumentacije se odnosio i na uvid u taj spis koji je obavio istražitelj Državnog tužilaštva.

Osim dokumentacije koja je izuzeta iz ormarića daktilografkinje, Tužilaštvo je uložilo dokaze koji su nađeni u tužilačkim i sudskim spisima.

- Pomoću njih se može pratiti put privremeno oduzetog novca, od oduzimanja do njegovog nestanka, te naći podaci da li je trajno oduzet ili vraćen - kazala je tužiteljica Hubjer.

Optužba je predočila naredbe o sprovođenju i obustavi istrage u predmetu "Zamak", a tužiteljica je navela da je značajno što se osumnjičeni ne obavještavaju o obustavi istrage i vraćanju privremeno oduzetih predmeta Samiru Zukanu i ostalima.

Uložene su i odluke glavne tužiteljice o imenovanju komisije zadužene za popis predmeta tužioca Mihajlovića, te izvještaj o njenom radu, odnosno pregledu i sravnjavanju predmeta koje je dužio optuženi.

Optužnica tereti Mihajlovića da je propustio da vrši nadzor nad radom daktilografkinje koja je prisvojila privremeno oduzeti novac iz više predmeta, u iznosu od preko 100.000 KM.

Nastavak suđenja je 24. decembra, kada će Tužilaštvo nastaviti sa ulaganjem materijalnih dokaza.