open-navfaktor-logo
search
Uputio pismo
Predsjedavajući PS Vijeća Evrope Tiny Kox: Komšićevo obraćanje visoko cijenjeno
Predsjedavajući Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Tiny Kox uputio je pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću u kojem je istakao da je Komšićevo nedavno izlaganje visoko cijenjeno u Vijeću Evrope te izrazio podršku Bosni i Hercegovini u daljnjinim koracima koje treba preduzeti kako bi se dovršile neophodne reforme.
03.02.2022. u 15:43
get url
text

Zahvalivši se Komšiću na obraćanju Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope 25. januara, Kox je istakao da je Komšićeva prezentacija historijskog i političkog razvoja i izazova sa kojima se BiH suočava u svojim naporima da sprovede sveobuhvatne reforme "bila informativna i visoko cijenjena od strane naših članova".

- Ove godine, kada obilježavamo 20. godišnjicu članstva Bosne i Hercegovine u Vijeću Evrope, vjerujem da je Vaše obraćanje bila pravovremena prilika da se sagledaju dostignuća i saradnja sa Vijećem Evrope, kao i da se identifikuju dalji koraci koji su koje treba preduzeti kako bi se dovršile neophodne reforme. Želio bih da vas uvjerim da su Vijeće Evrope i njegova Parlamentarna skupština spremni da pruže političku podršku i stručnu ekspertizu ovom procesu.

Žao mi je što su tehnički problemi onemogućili razmjenu uživo sa parlamentarcima nakon Vašeg obraćanja, ali Vas obavještavam da su sva pitanja, kao i Vaši odgovori na njih, objavljeni u zapisniku sa sjednice koji je dostupan na web stranici Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope - naveo je Kox u pismu Komšiću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.