Goksel Gumusag, predsjednik turskog fudbalskog prvoligaša Bašakšehira, pohvalio je bosanskohercegovačkog reprezentativca i člana ovog kluba Edina Višću, rekavši kako je on svojim trudom i zalaganjem postao jedan od najznačajnih igrača istanbulskog kluba, javlja Anadolu Agency (AA).

U razgovoru s novinarom AA, Gumusdag je kazao kako je Višća, koji za ekipu istanbulskih "plavo-narandžastih" igra već osam sezona, postao simbol Bašakšehira.

- Ako Višća ovako nastavi, podignut ćemo statuu. Njegov doprinos našem klubu je zaista veliki. Nevjerovatan je karakter, veoma je vezan za ovaj klub, zbog toga je igrač kojem trebamo podignuti statuu - kazao je Gumusdag.

Podsjećajući kako su za Višću pristizale ponude evropskih klubova, Gumusdag ponavlja kako je bh. reprezentativac mnogo doprinio uspjehu Bašakšehira.

- On nastavlja biti dio ove porodice. Bilo je mnogo ponuda s međunarodnog tržišta. Ne znamo šta će se desiti u budućnosti, do kraja sezone sigurno ostaje s nama, a nakon toga ne znamo. Mi smo spremni za nastavak saradnje. Ponavljam, on je jedan od naših najboljih igrača, zna turski, daje intervjue na turskom. Višća je fudbaler evropskog kvaliteta. Naravno, ako bi došla ponuda iz Evrope koja bi njemu odgovarala i ako bi on bio sretan, mi smo tu na raspolaganju - kazao je Gumusdag.

Na pitanje, ako bi dobili ponudu od nekog kluba iz Turske, Gumusdag odgovara da je i to moguće, ali podvlači kako ga trenutno njegov kvalitet može odvesti u Evropu.

Edin Višća (29) karijeru je počeo u Budućnosti iz Banovića, a profilirao se u sarajevskom Željezničaru, gdje je proveo dvije vrlo uspješne sezone. Potom seli u Istanbul i potpisuje za Bašakšehir, za koji je do danas nastupio 271 put i postigao 85 golova. U dresu reprezentacije BiH Višća bilježi 48 nastupa i 14 golova.