open-navfaktor-logo
search
Želi mir u klubu
Predsjednik Bayerna stao u odbranu Salihamidžića: Medalja ima dvije strane
Priča o sukobu i neslaganju između trenera Bayerna Hansija Flicka i sportskog direktora kluba Hasana Salihamidžića već mjesecima puni novinske stupce u Njemačkoj te je jedna od glavnih tema u tamošnjim medijima.
22.04.2021. u 16:34
get url
text

Iako su navijači i javnost naklonjeni treneru koji je prošle sezone osvojio sve što se moglo osvojiti mnogi od njih zaboravljaju ili ne znaju ono što je kazao predsjednik Bayerna Herbert Hainer, koji je stao u odbranu bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine.

- Bayern čvrsto i odlučno stoji pred pritiskom usmjerenim prema Hasanu Salihamidžiću. Kritika je uvijek dozvoljena, no bilo kakve napade žestoko osuđujemo, za takvo nešto u Bayernu nema mjesta - rekao je prvi čovjek njemačkog kluba, te dodao:

- Svaka medalja ima dvije strane. Svi mi smo se u proteklih 18 mjeseci radovali sjajnim partijama ekipe i ja razumijem da trener želi igrački kada sa 30 top zvijezda - svi bi mi to željeli. Ali tu je koronavirus, mi moramo računati sa finansijskim gubicima od oko 150 miliona eura.

Predsjednik Bayerna za kraj je poručio da Braco nije sam vodio transfer-politiku, u kojoj bi Flick želio imati učešće, već da je to činilo i klupsko rukovodstvo.

- Svi mi smo odluke donosili zajedno, što se odnosi i na sastavljanje igračkog kadra. I upravo mi ćemo se pobrinuti da u klubu ponovo zavlada mir te da i u budućnosti nastavimo biti uspješni - poručio je Hainer.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.