open-navfaktor-logo
search
Sutra IO FSBiH
Predsjednik FK Sarajevo: Ako dopustimo likvidaciju Mladosti, hoćemo li čekati dok ne dođu po nas?
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH nedavno je kaznila Damira Kasuma, predsjednika Upravnog odbora FK Sarajevo, sa 1.000 KM zbog "kršenja kodeksa ponašanja" Saveza.
08.06.2021. u 21:29
get url
text

Kasum se ne miri s tom odlukom, a potvrdio je to i večeras na svom Instagramu, otkrivši da se žalio, a ukazao je i problem s kojim se suočio FK Mladost (klub iz Doboja kod Kaknja nije dobio licencu i izbačen je iz PLBiH).

VEZANI TEKST - Predsjednik FK Sarajevo najavio bijeli dim, navijače zabavlja "nagradnom igrom"

- Večeras želim da vam prenesem poruku o dvije nepravde. Jednoj maloj i jednoj velikoj. Mala je sa ovom mojom smiješnom kaznom. Ako sam kriv, odgovarat ću. Platio sam taksu koja iznosi skoro pa dvije prosječne plate u BiH. Nemoralno. Ne brinite, platio sam iz svog džepa, ne želim da oštetim klub.

Ova druga nepravda me brine mnogo više. A odnosi se na Mladost Doboj Kakanj. Sutra zasjeda Izvršni odbor FSBiH na temu licence za ovaj klub. Radi se o zadnjoj prilici da se Mladost spasi pred nepravdom. Ako dopustimo likvidaciju Mladosti, ko je onda sljedeći? Hoćemo li čekati sve dok ne dođu po nas?

Pozivam vas da mirnim putem date podršku Mladosti. Jačina čovjeka i našeg kluba se prepoznaje u tome koliko imamo prijatelja. Hvala vam na pažnji i ugodno veče - napisao je Kasum na Instagramu.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Damir Kasum (@damir_kasum)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.