open-navfaktor-logo
search
Stiže nam Liga prvaka
Predsjednik Lyona tvrdi: Kod Juventusa gostujemo 7. augusta
Jean-Michel Aulas, predsjednik Lyona, tvrdi da će njegov klub 7. augusta gostovati kod Juventusa u revanšu osmine finala Ligi evropskih prvaka i da je ovaj datum već potvrđen.
09.05.2020. u 20:45
get url
text

Objavio je to francuski RTL, koji je prenio izjavu Aulasa.

- Utakmica protiv Juventusa je potvrđena za 7. august. Igrat će se u Torinu i bez prisustva gledalaca - rekao je Aulas za RTL France.

Aulus je tako potvrdio da je UEFA odlučila da elitno klupsko takmičenje završi nakon što se okončaju nacionalna prvenstva. Francusko prvenstvo zasad je jedino od Liga petica gdje je sezona okončana. Bundesliga se vraća 16. maja, a Premier liga, La Liga i Serie A imaju tu želju, no odluka još nije donešena. Aulas se dotakao i toga jer bi njegov klub mogao biti u jako lošem položaju u tim evropskim utakmicama.

- Ukoliko žalba da se u Ligue 1 igra play-off ne urodi plodom onda će Lyon i PSG biti "masakrirani" u Ligi prvaka od ekipa koji će biti fizički spremnije od nas - kazao je Aulas, te najavio da će Lyon tužiti Fudbalski savez Francuske i tražiti obeštećenje u iznosi od nekoliko desetaka miliona eura zbog prekida prvenstva.

Francuzi su u prvom meču osmine finala Lige prvala savladali Juventus sa 1:0, dok je PSG već izborio plasman u četvrtfinale eliminisavši Borussiju Dortmund.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.