open-navfaktor-logo
search
"Gruba" procjena
Predsjednik Želje za Faktor: Trening-kamp bi koštao 5 do 7 miliona KM, ovo je poruka za sve zlonamjerne
Fudbalski klub Željezničara naredne godine slavi 100. rođendan, a navijači Plavih očekuju da izabranici Amara Osima ove sezone šampionski pehar vrate na Grbavicu.
23.09.2020. u 18:27
get url
text

Međutim, usljed koronakrize jasno je da u Dolini ćupova nije idealna finansijska situacija, što je prije nekoliko dana potvrdio i Osim, prilikom čestitke 99. rođendana.

VEZANI TEKST - Bez ostavki na Grbavici, Džubur objasnio šta će se desiti s pomoćnim terenom

Kao jedna od solucija za prevazilaženje trenutne krize spominjala se i prodaja pomoćnog terena stadiona Grbavica. Od tog novca bi se gradio Trening-kamp, dok bi ostatak novca bio iskorišten za pokrivanje dugova.

- Nije to prodaja, to je aktiviranje imovine Želje u cilju poboljšavanja uvjeta kluba i u cilju života kluba, a ako se sve to desi, uz saglasnost Skupštine, to je stvaranje i pravljenje jednog omladinskog kampa. To je ustvari zalog za budućnost - naglasio je sinoć nakon sjednice Upravnog odbora Admir Džubur, predsjednik Plavih.

Danas je za Faktor pojasnio o čemu je riječ.

- To je priča koja je aktuelna duži vremenski period i više od šest mjeseci. I prošla Uprava je razmišljala o tome, o načinu iznalaženja novca za Trening-kamp. Međutim, sve bi zastajalo u nekim fazama, a uvijek je problem bio novac. Kontakti i razgovori su nastavljeni sada, a to je proces koji traje nekoliko godina. Nastavljeno je traženje varijanti kako sve to isfinansirati - kazao je Džubur.

Govorio je i o gruboj procjeni, odnosno koliko bi koštao budući Trening-kamp Željezničara.

- Sve zavisi od toga u kojem formatu bi se sve to realizovalo. Da li bi bila koncesija ili kupovina zemljišta na kojem bi bio Trening-kamp. Postoje ideje o kojima razgovaramo. Gruba procjena je da bi nam za kamp trebalo između pet i sedam miliona KM. Gledali smo lokacije na Ilidži i u Novom Gradu, a sada su u opciji još dvije atraktivne lokacije - kazao je Džubur, dodavši da Upravni odbor ne donosi konačnu odluku:

- Sve to bi morala potvrditi Skupština FK Željezničar.

VEZANI TEKST - Jasmin Badžak: Šta god odlučimo, to će biti poboljšanje za Želju, imamo top projekat

Prvi čovjek Plavih govorio je i o prodaji zemljišta na Grbavici, odnosno takozvanom "aktiviranju imovine Želje".

- Riječ je o pomoćnom terenu sa pripadajućom šumom iznad pomoćnog terena. Međutim, to ne bi ugrozilo projekte koji su ranije najavljeni, a koji se tiču stadiona. Prije svega tu mislim na zapadnu tribinu, za koju smo već predali zahtjev za dobijanje urbanističke saglasnosti (prvi korak u namjeri građenja i provjera da je na traženom lokalitetu moguće građenje, op. a.) - naglasio je Džubur.

Svjestan je da je koronakriza ostavila posljedice i na Željezničar, ali se nada da postoji svjetlo na kraju tunela.

- O finansijskim problemima smo razgovarali sinoć, a razgovaramo i svakodnevno. Željezničar će pronaći izlaz iz krize. Mora. Pozvao bih sve one koji vole klub i koji mogu pomoći da se okupimo i da zajedno radimo za bolje sutra - poručio je Džubur dodavši:

- Imam poruku i za sve zlonamjerne, a ima ih u posljednje vrijeme: "Ako ne mogu uraditi ništa dobro, najbolje je da šute!"

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.