open-navfaktor-logo
search
Zamijenio Rahimića
Predstavljen trener: Kakvu poruku je Dudić poslao navijačima Veleža?
Naglasio je da je pratio igre ekipe, da je nedostajalo malo sreće, a osvrnuo se i na igrački kadar
06.08.2019. u 00:09
get url
text

Mladi stručnjak Feđa Dudić večeras je promovisan u novog trenera FK Velež, gdje će naslijediti Ibru Rahimića, koji je podnio ostavku nakon tri uzastopna premijerigaška poraza.

Dudić se oglasio promocije obratio javnosti putem YouTube kanala Velež TV.

- Kao igrač nisam imao to zadovoljstvo da obučem dres Veleža, iako sam igrao za brojne klubove, ali evo, kao trener dobio sam šansu i zahvaljujem se Upravi na ukazanom povjerenju - rekao je Dudić, dodavši da je svjestan gdje dolazi:

- Nije lijepo vidjeti Velež na ovom mjestu i očekivao sam puno više. Bit će i šok odlazak Rahimića, koji je zaista odradio dobar posao, koji je legenda kluba. Ne snosi glavni dio krivice, ali takav je trenerski posao. Loši rezultati dovode do toga da trener mora da ode. On je shvatio moralno tu obavezu i shvatio je da se mora povući kako bi Veležu krenulo. Rezultati nisu adekvatni onome što je Velež igrao. Igra je bila puno bolja od bodovnog učinka. Da dajem neke velike izjave i dobijam poene kod navijača, nisam od tog posla. Vjerujem u rad. Ako pošteno i dobro radiš možeš se nadati povoljnom rezultatu. Nadam se da ću kroz rad pridobiti povjerenje navijača i ljubitelja Veleža i mogu obećati besprijekoran rad.

Naglasio je da je pratio igre Veleža, da je nedostajalo malo sreće, a osvrnuo se i na igrački kadar. Istakao je da neće biti većih promjena do zime. Poslao je poruku i navijačima Rođenih.

- Želim pozvati navijače da i dalje daju besprijekornu podršku. Lijepo je bilo vidjeti pun stadion u ove dvije utakmice. Svi smo mi na usluzi klubu. Navijamo za Velež. Znam da su i neki navijači vezani za Rahimića i da će im teško pasti njegov odlazak, ali klub je iznad svih nas. Sutra, poslije Feđe Dudića doći će neko drugi. Za dobrobit svih nas trebamo biti ujedinjeni da Velež što prije izađe iz krize i počne skupljati bodove neophodne za opstanak - kazao je Dudić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.