open-navfaktor-logo
search
Žrijebanje u Nyonu
Predstavnici BiH danas će saznati potencijalne rivale u drugom pretkolu evropskih kupova
Nakon što su četiri bh. predstavnika u utorak saznali svoje protivnike u prvim pretkolima evropskih kupova, danas će biti poznata i imena njihovih potencijalnih rivala u 2. pretkolu Lige prvaka, odnosno Konferencijske lige.
16.06.2021. u 08:39
get url
text

Žrijeb drugog pretkola Lige prvaka održat će se danas u Nyonu s početkom u 12 sati, a prvak Bosne i Hercegovine, banjalučki Borac saznat će ime potencijalnih rivala.

Banjalučane žrijeb jučer nije mazio jer im je za protivinika u prvom pretkolu dodijelio rumunskog prvaka Cluja, tim koji je proteklih godina u tri navrata igrao grupnu fazu Lige prvaka, te tri puta bio učesnik grupne faze Evropske lige.

Ako kojim slučajem napravi iznenađenje i eliminiše favorizirani Cluj, Borac će u drugom pretkolu imati ulogu nositelja i igrati protiv nekoga iz duela:

Shkendija (Makedonija) - Mura (Slovenija)
Žalgiris Vilnius (Litvanija) - Linfield (Sjeverna Irska)
HJK Helsinki (Finska) - Budućnost Podgorica (Crna Gora)
Fola Esch (Luksemburg) - Lincoln Red Imps (Gibraltar)

Kada je riječ o Sarajevu, Veležu i Širokom Brijegu, koji će se takmičiti u prvom izdanju Konferencijske lige, i oni će danas saznati imena rivala u drugog pretkolu, naravno ukoliko uspješno apsolviraju mečeve prvog pretkola.

Potencijalni protivnici Bordo tima Elfsborg (Švedska), Dunajska Streda (Slovačka) ili bolji iz duela Levadia Talin (Estonija) - St. Joseph's (Gibraltar), Inter Turku (Finska) - Puskas Akademija (Mađarska), Dinamo Batumi (Gruzija) - Tre Penne (San Marino).

Mogući rivali Veleža su Slovacko (Češka), Universitatea Craiova (Rumunija), Qarabag (Azerbejdžan), AEK (Grčka) i bolji iz duela Fehervar (Mađarska) - Ararat Yerevan (Armenija).

Široki Brijeg će u slučaju da eliminiše albansku Vllazniju igrati protiv jednog od nositelja iz grupe 2 kojeg čine AEL Limassol (Kipar), Sivasspor (Turska), Sochi (Rusija), Astana (Kazahstan) i Maccabi Tel-Aviv (Izrael).

Žrijeb 2. pretkola Konferencijske lige zakazan je za danas u 13.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.