Kako je saopćeno iz Udruženja Srce za djecu, za projekat izgradnje Roditeljske kuće Tuzla sredstva su osigurana u potpunosti zahvaljujući Generalnom sekretarijatu vakufa Države Kuvajt, uz veliku podršku Vakufske direkcije Islamske zajednice BiH i Muftijstva tuzlanskog.

Projekat izgradnje Roditeljske kuće Tuzla jedan je od najhumanijih projekata koji se provode na ovim prostorima. Ona se gradi u krugu Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla, a osnovna namjena joj je da pruži besplatan smještaj za djecu oboljelu od raka i njihove porodice koja se liječe na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju spomenute klinike.

FOTO: Udruženje Srce za djecu

Pored smještaja, Roditeljska kuća Tuzla će pružiti psihosocijalnu podršku oboljelom djetetu i cijeloj porodici, životne namirnice, sigurno okruženje prilagođeno njihovom zdravstvenom stanju, ali prije svega mjesto za odmor, prisustvo porodične atmosfere, mir i bar na trenutak, nastavak izgubljenog djetinjstva koje biva prekinuto usljed uspostavljanja dijagnoze maligne bolesti.

Posjeti obketu Roditeljske kuće u Tuzli prisustvovali su i direktor Vakufske direkcije IZ BiH hafiz dr. Senaid Zaimović, izaslanik Muftije tuzlanskog, te predstavnici Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla, saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu.