- Upravni odbor FFM prihvatio je prijedlog Komisije za takmičenje za prekid takmičarske sezone 2019/2020 u Prvoj ligi i Kupu Makedonije. Prateći zdravstvenu situaciju u našoj zemlji, posebno posljednjih dana i situaciju sa pozitivnim testovima na koronavirus potvrđenih kod nekoliko igrača Renove i Shkendije, zatim postupak samoizolacije dvije sedmice koji bi trebao proći čitav tim Renove, uzimajući u obzir i ograničenje kretanja, te zdravstveni protokol za nastavak treninga klubova, Upravni odbor odlučio je prekinuti takmičarsku sezonu 2019/2020 -  navodi se u saopćenju za javnost Fudbalskog saveza Makedonije, u kojem nadalje ističu:

- Rukovodstvo FFM saopštilo je odluku službama Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), naglašavajući situaciju u našoj zemlji sa zdravstvenog stanovišta i nemogućnost predviđanja vremenskog okvira u vezi s mogućim nastavkom prvenstva. Iz UEFA-e su poručili da su izuzetno ponosni na našu "kuću fudbala" uzimajući u obzir činjenicu da se FFM i pored svih izazova trudio primijeniti najbolju opciju za nastavak klupskih takmičenja.

O tome ko će predstavljati Sjevernu Makedoniju u UEFA-inim takmičenjima naredne sezone odluka će biti donijeta sljedeće sedmice nakon sjednice Komisije za licenciranje klubova.

U Makedoniji je jučer registrovana 101 novozaražena osoba koronavirusom, što je od početka pandemije drugi najteži dan. Shodno tome, vlasti su u pojedinim regijama, uključujući i glavni grad Skoplje, posegle za mjerama ograničenja kretanja kako bi pokušali zaustaviti novi val zaraze.