Naš centar koji nastupa za Portland odgovorio je na Čovićeve prozivke od kraja prošle godine, kada je rekao da za Nurkića ne bi bilo mjesta u Zvezdi zbog "neprimjerenih" izjava koje je davao ranije.

- Ako vas kriminalci prozivaju, onda znate da radite nešto dobro, je l' tako? Za dotičnog nemam baš puno riječi. Za mene postoji samo jedan klub u Beogradu, a to je Partizan, tako da svakako ja ne bih mogao da igram za Zvezdu, htio on to ili ne - rekao je Nurkić u razgovoru za Sporlight.

Sada se ponovo oglasio Nebojša Čović i totalno "promašio loptu".

VEZANI TEKST - Jusuf Nurkić brutalno odgovorio predsjedniku Crvene zvezde: Ako vas kriminalci prozivaju...

- Jusuf Nurkić navodna "NBA zvijezda", je neko ko je svaki svoj javni nastup začinio promocijom pogrešnih (ili za njega pravih vrijednosti) poput nošenja majice sa imenima devetorice ratnih zločinaca koji su se "istakli" ubijanjem Srba i Hrvata tokom građanakog rata u Bosni i Hercegovini - poručio je, između ostalog, Čović u reagovanju za Sport Klub.

Prvi čovjek Zvezde u svom reagovanju heroje Bosne i Hercegovine, koji su branili našu zemlju od agresije, nazvao je ratnim zločincima. 

Podsjetimo, Izet Nanić, Safet Hadžić, Mehdin Hodžić, Midhad Hujdur Hujka, Hajrudin Mešić, Safet Zajko, Enver Šehović, Adil Bešić i Nesib Malkić su pripadnici Armije RBiH kojima je posthumno dodijeljeno najveće ratno priznanje, Narodni heroj oslobodilačkog rata.