open-navfaktor-logo
search
Bivši predsjednik KSBiH
Prepucavanje u pogrešno vrijeme: Konaković odgovorio Nurkiću i otkrio jedan važan detalj
Javnost u Bosni i Hercegovini nije dugo čekala na reakciju Elmedina Konakovića nakon što ga prilikom gostovanja u emisiji "Konačno petak sa Majom" na BHT1 prozvao Jusuf Nurkić.
28.11.2020. u 11:52
get url
text

Centar Potland Trail Blazersa gosujući u emisiji kazao je kako su mu u tuzlasnskoj Slobodi kazali da nije dovoljno talentovan, te da mu je Žarko Vujović rekao da se posveti školi i knjigama, a da mu je potom Konaković na neki način rekao da u Bosni imaju boljih od njega.

VEZANI TEKST - Nurkić: Konaković i Vujović su smatrali da nisam dovoljno talentovan

- Možda samo jedan važan detalj. Nurkića je Trnovčević (Nurkićev menadžer op.a) otkrio 2008. godine, a ja sam KK Bosnu napustio 2007. I nikad nisam bio predsjednik kluba, do 2007. sam bio direktor - napisao je Konaković ispravljajući Nurkića koji ga je u svojoj izjavi okarakterisao kao "predsjednika" KK Bosna.

Konaković je poručio da će na novinarske upite odgovoriti nakon važne utakmice koja našu selekciju očekuje sutra protiv Latvije, a prethodno je uputio čestitke selektoru Bosniću i njegovim izabranicima.

Ipak, bivši predsjednik KSBiH, očito se nije mogao suzdržati, pa je neke stvari ipak napisao u komentarima, na svom privatnom profilu.

- Ne radi se vjerovatno o lapsusu. Ljut je Juka od kad smo ga ružili kad je pobjegao iz reprezentacije, a nije se javio ljekarima ni direktoru. Ja sam tad bio predsjednik KSBiH. Druga je opcija da mu je menadžer Trnovčević rekao da ga je nudio, a to naravno nije istina. U mom vaktu sigurno nije - naglasio je nekadašnji direktor KK Bosna.

Bez obzira na priču obje strane, ona je definitivno pokrenuta u pogrešno vrijeme, vrijeme kada je selektoru Vedranu Bosniću i njegovim izabranicima potreban apsolutni mir, a ne prepucavanja o dešavanjima iz prošlosti, koja bi mogla poremetiti idealnu atmosferu u našoj košarkaškoj selekciji.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.