Privođenja u Sarajevu

Pretresi na Alipašinom Polju i na Trebeviću: "Pala" dvojica dilera, oduzeti droga i oružje

Objavljeno: 15.03.2019. u 12:17 Autor: M. M.

U akciji "Pino - Trebević"  uhapšen je Jasmin A. zvani Žuti kod kojeg je nađeno više od kilograma marihuane, dok je u stanu Emira B. na Alipašinom Polju pronađeno 28 paketića iste droge, bomba i pištolj

FOTO: ARHIV

Pripadnici odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su jučer u dvije odvojene akcije dvojicu osumnjičenih za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Kako saznajemo, u akciji "Pino - Trebević" provedenoj na lokalitetu Ravne na Trebeviću, uhapšen je Jasmin A. zvani Žuti (35). Kod njega su istražitelji prilikom pretresa pronašli i oduzeli više od kilograma marihuane, namijenjene za dalju prodaju.

U drugoj akciji, provedenoj na području općine Novi Grad, uhapšen je Emir B. (47), kojem se, osim nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, na teret stavlja i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije, kao i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

On se sumnjiči da je zajedno sa N. M., K. H., H. B. i S. V., u periodu od januara do marta ove godine, a sam poslije njihovog hapšenja, ostvarivao kontakte sa dosad neidentifikovanim osobama od kojih je kupovao marihuanu, spid i pribor za prepakivanje i pripremanje droge za dalju prodaju. Drogu je zatim preprodavao u naselju Alipašino Polje.

Njega su policajci pretresli prilikom privođenja u Švrakinom Selu i kod njega pronašli i oduzeli dva bojeva metka. Potom su u pretresu stana koji koristi u ulici Semira Frašte na Alipašinom Polju pronašli i oduzeli 28 paketića sa marihuanom, ručnu bombu M-93, pištolj sa okvirom i jednim metkom i mobitel.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo nam je potvrđeno da će obojica uhapšenih nakon krim-obrade u MUP-u, uz izvještaje o počinjenom krivičnom djelu, biti predati u nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije